Proponujemy Państwu wędzone ryby słodkowodne z naszych hodowli (Łowisko Pod Borem w Ochabach), a także ryby oceaniczne, które sprowadzamy sobie sami od sprawdzonych dostawców. Ryby wędzone są w tradycyjnej murowanej wędzarni, w dymie z wyłącznie wyselekcjonowanych gatunków drewna liściastego, co gwarantuje ich niepowtarzalny smak i zapach.
W ciągłej sprzedaży oferujemy ryby świeże:
filet z suma
filet z karpia
filet z pstrąga
pstrąg patroszony
filet z troci jeziornej
filet z jesiotra
filet z tołpygi
filet z amura
szczupak tylko w okresie jesiennym
liny patroszone
Karp
Karp to jedna z najstarszych ryb hodowlanych. Oprócz bardzo wyszukanego smaku posiada średnią zawartość białka, tłuszczu oraz kwasów omega-3. Karp jest bogaty w witaminy A, B i D, zawiera potas, fosfor, selen, cynk i żelazo.
Pstrąg
Ryba z rodziny łososiowatych, która dostarcza pełnowartościowe białko. Jednocześnie pstrąg ma niewiele kalorii, sporo fosforu, selenu, wapnia, magnezu i żelaza.
Troć jeziorowa
Ryba z rodziny łososiowatych jest źródłem łatwo przyswajalnego białka i ma niewiele tłuszczu. Troć jest bogata w potas, sód, fosfor selen i magnez.
Jesiotr
Jesiotr hodowany w czystych górskich wodach. Mięso zaliczane do jednych z najpyszniejszych zawiera bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych jak również fosfor i potas.
Węgorz
Węgorz to jedna z najtłuściejszych ryb, jest źródłem pełnowartościowego białka, kwasów omega-3 oraz omega-6. Jest doskonałym źródłem witaminy D, A B12, a także fosforu i niacyny.
Tołpyga
Tołpyga należy do rodziny karpiowatych. Mięso jest chude i niskokaloryczne, dostarcza dużo białka i kwasów omega-3, żelaza, wapnia i selenu oraz witamin z grupy B.
Polecamy także ryby oceaniczne, które sprowadzamy dla Państwa sami jedynie od sprawdzonych dostawców. Ofertę stanowią:
Jeśli w naszej ofercie nie znajdziesz swojej ulubionej ryby wędzonej - zapytaj nas o nią.
Postaramy się zdobyć ją dla Ciebie i uwędzić